U dvomeču protiv reprezentacije Bugarske ovog vikenda kriket selekcija Srbije zabeležila je jedan poraz i jednu pobedu. Prema rečima selektora reprezentacije Vladimira Ninkovića pobeda je istorijska iz tri razloga: „U pitanju je prva pobeda nad komšijama sa kojima smo se već četiri puta sastajali, prva pobeda reprezentacije u Beogradu, kao i prva pobeda Srbije kao članice Međunarodnog kriket saveta.“

U subotu, 18. Septembra, u utakmici od 35 overa, naši momci su pretrpeli veoma težak poraz – Bugarska 185ao – Srbija 35ao. I pored solidne igre u prvom iningsu i izbacivanja svih bugarskih udarača za dostižnih 185 trčanja, naši udarači su u drugom iningsu potpuno podbacili i bili izbačeni za nepunih pola časa igre.

Ipak, narednog dana u formatu T20, naša reprezentacija je zabeležila neverovatan „kam-bek“. Iako je bacački inings delovao prilično neubedljivo, te su Bugari, a naročito raspoloženi Prakaš Mišra, uspeli da naprave čak 197 trčanja, desilo se ono što je malo ko od prisutnih očekivao. Uzdanice Dunava i Starog grada Apon Mustafizur (110*)i Edi Li Van Renen (49) su partnerstvom od 130 trčanja uspeli da  naprave veličanstven preokret i donesu pobedu Srbiji od osam viketa. Treba napomenuti da su pobedi Srbije doprinela i tri najbolja igrača Bodrog Jelena iz Bačkog Monoštora – Ivan Civrić, Denis Balog i Sebastijan Balog – S.Balog kao čuvar viketa, D.Balog sa dva efektna hvatanja i Civrić koji je u prvom meču u reprezentativnom dresu uzeo viket jednom od ponajboljih kriketaša Balkana – Prakašu Mišri.

Previous PostNext Post