Na Sajmu sporta pod nazivom „Sportska strana Srbije“, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije i Republičkog instituta za sport, KFS je imala svoj štand i mogućnost da svim zainteresovanim posetiocima predstavi kriket kroz demonstraciju igre, prikaz utakmica, razgovor sa igračima i razgledanje knjiga i časopisa sa kriket tematikom.

U okviru programa Sajma, svaki sport je imao zvaničnu polučasovnu demonstraciju. Kriket je demonstriran u petak 28.11. u 16:30 časova, a kriket veštine demonstrirali su ponajbolji igrači u Srbiji: kapiten reprezentacije – Nebojša Đurić, čuvar viketa reprezentacije – Dragan Đokić, najbolji mladi igrači – Bogdan Dugić i Boško Didanović, internacionalac u ligi Velingtona – Aleksa Đorović, te stranci koji nastupaju u našoj ligi: Mustafizur Apon i Vintli Barton.

Generalni sekretar KFS, Vladimir Ninković i ove godine je pohađao redovni Nacionalni seminar za stručno usavršavanje sportskih radnika u sistemu sporta Republike Srbije, zajedno sa kolegama iz drugih sportskih saveza.

Štand KFS posetili su Ministar omladine i sporta, proslavljeni vaterpolo as, g. Vanja Udovičić, Sekretar Ministarstva – g.Predrag Peruničić, Zamenik ministra – g. Uroš Zeković, savetnik Sportskog saveza Srbije – g.Dane Korica, predsednik Sportskog saveza Kruševca – g. Dušan Pešić, kao i predstavnici ragbi XIII, ragbi XV, američkog fudbala, mačevalačkog, aikido, bejzbol saveza i druge zvanice.    

Fotografije sa Sajma možete pogledati u albumu na našoj zvaničnoj Facebook stranici.

Previous PostNext Post