Srpska pionirska reprezentacija je za vikend 27. i 28. maja 2017. godine odigrala prve utakmice van Beograda. Pionirska ekipa je zajedno sa selektorom Bogdanom Dugićem i  trenerom Veljkom Vilimonovićem putovala u Budimpeštu, gde su odigrane dve utakmice prijateljskog karaktera protiv domaće ekipe Bat and Ball kriket akademije. Zbog učestalih kiša, ovo su bili prvi nastupi na travnatom terenu ove godine za obe ekipe.

Prvi meč je odigran u subotu, i služio je kao zagrevanje za nedeljni  meč i udarači su se povlačili nakon postignutih 20 trčanja. Srpska ekipa je udarala prva i postigla 140 trčanja, koja je ekipa Bat and Ball akademije sustigla u šesnaestom overu. Nemanja Zimonjić je imao odličan udarački dan i postigao je brzih 24 (not out) trčanja.

 

Nakon odigranog prvog meča ekipe su imale zajednički trening koji je vodio Dankan Šubridž uz pomoć ostalih trenera Bat and Ball akademije (Endru Lekonbi, Čila Fodor) i Srpske reprezentacije.

Drugi meč je odigran u nedelju i bio je kompetitivnijeg karaktera. Srpska ekipa je udarala prva i postigla 59 trčanja. Ekipa bat and Ball akademije je sustigla ovaj rezultat nakon 14 overa igre.  

Pobednik ove utakmice je odneo pehar za koji će ove dve ekipe i u budućnosti igrati. Trofej će u Budimpešti ili Beogradu, u zavisnosti od toga koja ekipa je pobedila najskoriji susret.

 

Prema rečima selektora pionirske reprezentacije Srbije, Bogdana Dugića „U subotu su obe ekipe igrale ispod standarda koje su pokazale u februaru na dvoranskom turniru. U nedelju su obe ekipe znatno bolje bacale i broj trčanja je zato bio manji nego prethodnog dana. Ipak, prevagnulo je udaračko iskustvo domaćina. Međutim, izuzetno sam zadovoljan standardom igre u polju drugog dana, i protivniku smo maksimalno otežali sustizanje malog broja trčanja. Ovakvi nastupi nam daju uvid u potencijal koji ima ova generacija srpskih kriketaša.

 

Previous PostNext Post