Drugi turnir prvenstva odigran je u sali OŠ Olga Petrov u Padinskoj Skeli u subotu, 25. februara.  Turnir je otvorila utakmica dve Palilulske ekipe, Save i Dunava, koju je daleko iskusnija ekipa Save lagano dobila za 5 viketa, uz sjajnu olraund partiju Nemanje Velebita (12*, 2-1).

Druga utakmica između Starog Grada i Mirijeva bila je dosta zanimljivija. U prvom iningsu Stari grad je postigao 46 trčanja (Selić 11, Šarenac 2-14), što se činilo da neće biti teško dostižno za suparničku ekipu. Ipak, izvrsna bacačka partija Nemanje Zimonjića (4-4) osujetila je atake Mirijevaca među kojima se istakao Vučetić sa 21 trčanjem. Na kraju, Stari Grad je pobedio za deset trčanja. 

Mirijevci su zatim u utakmici za treće mesto savladali Dunav za pet viketa, uz još jednu dobru partiju raspoloženog kapitena pionirske reprezentacije Srbije, Mihaila  Vučetića (2-9, 11*).

Pritisak finala je učinio svoje, pa je utakmicu obeležio veliki broj širokih bacanja, što nije bila karakteristika Starog Grada i Save u dosadašnjem toku takmičenja. Prvi su udarali gosti iz centra grada, koji su zabeležili vrlo solidnih 77 trčanja uz ujednačen doprinos udarača (N. Zimonjić 8, V.Zimonjić 7, Veljković 6) i nepreciznost domaćih bacača. Ipak ni gostujući bacači se nisu proslavili pa su igrači Save  došli do 69 trčanja i obezbedili častan poraz, najpre zahvaljući efikasnoj Andrei Milutinović (12 trčanja).

Pred poslednji turnir koji će se odigrati krajem marta na tabeli vodi ekipa Save sa jednim prvim i jednim drugim mestom, drugo i treće mesto dele Stari grad i Mirijevo, a četvrta je ekipa Dunava.

Previous PostNext Post