Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo početak Prvenstva Beograda u konkurenciji do 15 godina.

U prvenstvu Beograda će učestvovati 4 beogradska kluba koja imaju mlađe selekcije: Stari Grad, Sava, Mirijevo i Centurion. Prvenstvo će se igrati od januara do marta kada počinje Prvenstvo Srbije za igrače istog uzrasta i kada će beogradski klubovi odmeriti snage sa klubovima iz Bačke: Bodrog jelenima iz Bačkog Monoštora i Crnim mustanzima iz Sonte. 

„Veoma smo ponosni na značajan uspeh koji su ostvarili klubovi u Beogradu u periodu od oktobra kada se počelo sa bespaltnim kriket školama na teritoriji Starog grada i Novog Beograda. Rezultat je da nam se broj dece udvostručio i da kriket može postati prepznatljiv školski sport. Ovo nam je i bio najznačajniji cilj u toku zimske pauze kada su seniorske selekcije imale takmičarsku pauzu“ izjavio je Haris Dajč, presednik KFS-a. Bogdan Dugič, trener omladinaca Starog Grada izjavio je: „Veoma sam zadovoljan i brojčanim rastom i kvalitetom kriketa među osnovicma iz starogradskih osnovnih škola, osim pomoći KFS, presudno nam je značila pomoć GO Stari grad i moćugnost održavanja treninga u SRC „Milan Gale Muškatirović“ kao i dobra volja i pomoć zaposlenih na koju smo nailazili tokom promocija u osnovnim školama, veoma sam srećan da pored našeg seniorskog tima koji je već neko vreme najbolji u državi imamo i brojni podmladak.“

Dragan Đokić, trener Mirijeva rekao je da ima velika očekivanja od ekipe koju trenira i siguran je da će neki od mladih igrača moći za svega nekoliko godina da se takmiče i u seniorskoj kategoriji, „Veoma je važno što se sa njima radi po standardima koje je uspostavio ECB tj. engelski kriket bord i koji se primenjuju u svim evropskim nacijama, mok timu ali i drugim klubovima pomagali su i seniorski igrači iz tradicionalnih kriket zemalja: Južna Afrika, Bangldeš, Velika Britanija što je igračima moglo da da uvid u to koliko je ovo globalni sport. Treninzi su praktično bilingvalni.“

 

Vladimir Ninković, gen. sek. KFS je napomenuo da su u planu gostovanja selekcije Beograda u Budimpešti i Kopenhagenu u predstojećem periodu i da su ovakvi turniri veoma važni da bi se napravila okosnica za repreyentaciju koja bi okupila najbolje igrače iz Beograda i Bačke.

Prvi turnir u okviru Prvenstva Beograda održaće se u ali 1 u SRC „Milan Gale Muškatirović“ u sibotu 30.januara od 14 do 17h. Ulaz je slobodan i pozivamo sve zaiteresovane roditelje, đake i ljubitelej kriketa da dođu.

 

Previous PostNext Post