U toku jeseni Kriket federacija Srbije, skupa sa Kriket savezom Beograda i beogradskim klubovima Stari Grad, Sava, Mirijevo, Centurion, počela je sa besplatnom školom kriketa za učenike osnovne škole. Program su pomogli ICC i GO Stari Grad.

Timovi koji s formirani od oktobra prvi put su imali priliku da se takmiče u velikoj sali SRC „Milan Gale Muškatirović“. Na prvom turniru odigranom 30.januara, učestvovala su četiri tima: Stari grad, Sava, Mirijevo i Centurion. Najveći broj dece sa Novog Beograda su učenici osnovne škole „Jovan Sterija Popović“.

Timovi su bili sastavljeni od osam igrača i utakmice su bile po šest overa po iningsu.

Centurion 48/3 – Sava 45/4 – Centurion je pobedio za 3 rana

Stari Grad 59/4 – Mirijevo 56/3 – Stari Grad je pobedio za 3 rana

Stari Grad 57/2 – Centurion  58/3 – Centurion je pobedio za 5 viketa

Sava 54/1 – Mirijevo 52/3 – Sava je pobedila za 2 rana

Mirijevo 29/2 – Centurion 21/5 Mirijevo je pobedilo za 8 ranova

Sava – Stari Grad odložen 

Član opštinskog veća GO Stari grad Petar Bojović je pozdravio učesnike i dodelio pehar pobedniku turnira, ekipi Centuriona. Drugoplasirani tim je bio Stari Grad, bronzu je uzela Sava, dok je četvrto mesto pripalo ekipi Mirijeva.

 

Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije, izjavio je da je veoma zadovoljan postignutim rezultatima i brojinim timovima koji su okupili beogradske osnovce. „Tako nešto nismo mogli da zamislimo pre godinu dana, drago nam je da je ICC imao poverenja u nas i što smo njihovu pomoć preusmerili u razvoj mlađih kategorija, takođe nam je veoma važno što su naše kriket škole potpuno besplatne za decu i njihove roditelje. Pored toga GO Stari grad nam je pomogala u razvoju mlađih kategorija na opštini Stari grad već nekoliko godina i veoma nam je drago da mogu da vide rezultate za koje su oni takođe odgovorni“

Foto-galerija

Previous PostNext Post