Po izuzetno vetrovitom i neugodnom vremenu na kriket ovalu ‘Lisičiji jarak’ odigrano je drugo kolo Divizije B T20 prvenstva Srbije u kriketu.

Početak programa predviđen za 10 časova utakmicom između kluba sa velikom kriket tradicijom – Mirijeva i nove ekipe Makabi Beograd pomeren je za 11:30 pa su i utakmice  dana skraćene za po četiri overa. Na momente olujni naleti vetra i hladno vreme onemogućili su igrače i jedne i druge ekipe da pokažu šta znaju, tako da je u prvoj utakmici prikazana prilično skromna igra. Međutim, uzbudjenja nisu nedostajala, jer je pobednik odlučen u samoj završnici kada je mlađi brat srpskog reprezentativca Dragana Đokića – Nikola, postigao tri trčanja iz dva bacanja i doneo pobedu svojoj ekipi za šest viketa.  Makabi 52-3 (Abramović 12, Reb 10; Vukelić 1-8) – Mirijevo 53-4 (Pantelić 14, Abramović 2-4)

U drugoj utakmici Mirijevci su na iskustvo savladali i poletne omladince iz Bačkog Monoštora, igrače koji će se boriti za svoje mesto i u Premijer ligi Srbije u timu Bodroga. Povratnik u svet srpskog kriketa, iskusni Milić je stabilnom olraund igrom nagovestio da je možda u pitanju i prvoligaški kalibar, dok je na žalost Monoštoraca sjajno partnerstvo između Roberta Petrovića i Sebastijana Baloga ostalo nenagrađeno bodovima.

Mirijevo 72-7 (Milić 27*, Vukelić 9) – Monoštor 62 (R.Petrović 25, S.Balog 18, Milić 2-6, Nikolić 2-16)

U poslednjoj utakmici dana Makabi je zabeležio prvu pobedu u istoriji najviše zahvaljujući raspucanom Stivu Efronu i odličnim bacanjima Dimitrisa Dajča, Abramovića i Didanovića. Monoštorci nisu uspeli da ozbiljnije priprete razigranim Beograđanima, te je na kraju upisana i vrlo ubedljiva pobeda, uslovno rečeno, domaćina. Makabi Beograd 103-2 (Efron 47, D.Dajč 11) – Monoštor 53 (P.Balog 13; Abramović 3-14, Didanović 2-3, D.Dajč 2-5)

Predsednik KFS Haris Dajč bio je zadovoljan prikazanim: „Ovo je veoma lepa uvertira za Premijer T20 ligu Srbije koja počinje narednog vikenda. Veliki broj novih i mladih igrača, kao i starih kriketaša koji zbog drugih obaveza nisu u mogućnosti da isprate tempo Premijer lige, zaslužuje da dobije priliku da se kali ili prosto uživa u kriketu u ovom takmičenju. Na žalost, prošle nedelje zbog lošeg vremena ostali smo uskraćeni za jedno kolo prvenstva, ali to je kriket – vremenski uslovi diktiraju kalendar.“

Predsednik Monoštoraca, Ivan Petrović čestitao je beogradskim ekipama i osvrnuo se na svoje izabranike: „Talenat je neosporan, međutim potrebno je veće zalaganje u igri u polju. Dešava se da, usled neiskustva, opadne koncentracija u ključnim trenucima. Neki od ovih igrača će nastupiti i za našu prvu ekipu – Bodrog Jelene u Premijer ligi Srbije, tako da se nadam da će tokom sezone preboleti ‘dečije bolesti’ i steci neophodno iskustvo.“

Utakmice Mekenzi – Mirijevo i Mekenzi – Makabi Beograd pomerene su za 22 jun, a trece i cetvrto kolo ce se odigrati u avgustu i oktobru.

Next Post