U već tradicionalnom okupljalištu beogradskih kriketaša, Maršal pabu kod Vukovog spomenika, sinoć, 26. januara održana je osnivačka skupština novog kriket kluba – Centurion Beograd. 

Na osnivačkoj skupštini usvojen je statut i izabrani su organi kluba. Predsednik kluba je Mihailo Milijanović, sekretar Nemanja Ćirilović, a blagajnik Robert Crichton. Ostali članovi UO su Magdalena Nikolić i Đorđe Tresač, dok su u nadzornom odboru Slobodan Tošić, Thomas Smallwood i Vladimir Ninković.

 

Centurion je nastao svojevrsnom fuzijom dva kluba sa zavidnom tradicijom – Mirijeva i McKenzie Čačka koji će nastaviti da funkcionišu u Drugoj diviziji T20 prvenstva Srbije.  Naime, najiskusniji i najkvalitetniji igrači nastupaće za Centurion u Premijer ligi Srbije, dok će Mirijevo i Mekenzi biti platforma za dokazivanje i sticanje iskustva novih igrača i ljudi koji se rekreativno bave kriketom.

Po rečima predsednika novoosnovanog kluba, Mihaila Milijanovića “Misija ‘Centuriona’ je da nastavi promociju kriketa u Beogradu i Srbiji, to jest nastavak i unapređenje tradicije Mirijeva i Mekenzija. Zadovoljan sam odzivom na prvom masovnijem sastanku, a nadam se da ćemo se u još većem broju nalaziti na treninzima. Nadam se da će ove sezone Centurion uspešno parirati Starom Gradu koji je trenutno najorganizovaniji klub u zemlji.”

Igrački kadar čine: Ranit Ranitović (kap.), Robert Krajton (wk), Dragan Đokić, Vladimir Ninković, Mihailo Milijanović, Miloš Bulj, Magdalena Nikolić, Slobodan Tošić, Aleksandar Dimovski, Nemanja Ćirilović, Aleksandar Ljujić, Amberiš Sarang, Ijan Bankroft, Tomas Smolvud, Martin Haket, Vidžaj Perumalsami i Đorđe Tresač.

Podsetimo, Premijer Ligu Srbije ove godine činiće prošlogodišnji osvajači duple krune Stari Grad, zatim Centurion i klub koji je svojim zalaganjem i radu na razvoju kriketa zaslužio promociju iz Druge divizije – Bodrog Jeleni iz Bačkog Monoštora. U Drugoj diviziji nastupaće pored pomenutih McKenzie Čačka i Mirijeva, još i ekipa Vračara, a učešće treba da potvrdi ekipa Jagodine.  

 

Next Post