Kontinentalni kup u Bukureštu od 3-6 jula, najjače je takmičenje na kojem će naša kriket reprezentacija nastupiti ove godine. Na takmičenju učestvuje šest reprezentacija: pored domaćina Rumunije i Srbije, nastupaju  još i Mađarska, Rusija, Estonija i Bugarska.

Naša reprezentacija nalazi se u grupi A sa reprezentacijama Rusije i Rumunije. Trećeg jula u 14:45 po centralnoevropskom vremenu odmerićemo snage sa favoritima ovog turnira Rusijom, dok u 11:15 narednog dana igramo protiv domaće selekcije. Polufinalne utakmice i utakmica za peto mesto igraju se u subotu petog jula, dok su utakmica za treće mesto i finale na programu u nedelju.  

Prema rečima selektora i kapitena reprezentacije Srbije, Vladimira Ninkovića, naš tim će se ove godine oslanjati na igrače iz domaćeg prvenstva: „Treba reći da ćemo u Bukurešt otići u dosta oslabljenom sastavu. Ipak, prema ovogodišnjim propozicijama u svakom timu moraće da nastupa minimum četiri domaća igrača, što nama ide u prilog, jer se oduvek oslanjamo na domaće snage. U našoj grupi Rusija je svakako favorit, a svoju šansu tražićemo protiv Rumuna. Druga grupa je nešto jača, jer se u njoj nalazi ekipa Estonije koja se prošle godine prošetala kroz treću ligu ICC Prvenstva Evrope, Mađarska je takođe veoma jak tim, dok smatram da ukoliko budemo igrali protiv Bugarske imamo velike šanse za pobedu.“

Sastav Srbije

Udarači
1.    Vladimir Ninković* – RHB, OB (Mirijevo/Centurion)
2.    Slobodan Tošić – RHB, OB (Mekenzi/Centurion)
3.    Stefan Nerandžić – RHB, RMF (Stari Grad)
4.    Nenad Dugić – RHB, RM (Stari Grad)
5.    Marko Milanović – RHB, RM (Stari Grad)

Čuvari viketa
1.    Kaustub Takare – RHB, RM (Stari Grad)
2.    Dragan Đokić – RHB, OB (Mirijevo/Centurion)

Olraunderi
1.    Nebojša Đurić – RHB, RFM (Stari Grad)
2.    Rejmond Henderson – RHB, RMF (Stari Grad)
3.    Vintli Barton – RHB, RM (Stari Grad)
4.    Bojan Nešković – RHB, LB (Stari Grad)
5.    Ivan Civrić – RHB, RMF (Bodrog Jeleni)

Bacači
1.    Mihailo Milijanović – RHB, RMF (Mirijevo/Centurion)
2.    Ranit Ranitović – RHB, RMF (Mekenzi/Centurion)
3.    Dušan Ratković  – RHB, RM  (Stari Grad)

 

Previous PostNext Post