U jedinoj utakmici T20 prvenstva Srbije Stari grad je savladao Centurion za 68 trčanja i učvrstio se na vodećem mestu T20 Premijer lige Srbije i gotovo osigurao titulu.

Utakmica je odigrana po raskvašenom terenu, veoma teškom za igru. Stari grad je krenuo prilično loše, pa je nakon dvanaest overa njihov skor bio 61-6. Međutim, tada na scenu stupa karipski par Barton-Henderson koji su uspeli da neizbačeni završe inings i svoju ekipu dovedu do solidnih 118 trčanja.

Otvarački par Centuriona Tošić-Ninković delovao je sigurno i stabilno, ali njihovim izbacivanjem u desetom, odnosno jedanaestom overu, kola kreću nizbrdo, da bi usledio potpuni kolaps. Naime, nakon skora 40-2, sledećih osam udarača uspelo je da sakupi svega deset trčanja, a poslednji igrač izbačen je već polovinom sedamnaestog overa.

Utakmica je imala humanitarni karakter, jer su u sklopu zajedničke akcije sa „Veterinom Beograd“  tokom i nakon meča prikupljana sredstva za životinje spašene iz vodenih bujica smeštene u ustanovi u Draževcu. Akciju je juče pomogla kompanija „Scott’s Cider“ iz Čeneja, koja je obezbedila besplatno osveženje za igrače i posetioce, ali i obezbedila finansijsku donaciju.   

Posle odigrana tri kola na tabeli vodi Stari Grad sa 3 pobede, slede Ulični psi sa 2 pobede, dok su ekipe Centuriona i Bodroga bez bodova, ali i sa utakmicom manje.

Stari Grad 118-6 (Barton 30*, Henderson 21*, Takare 18; Milijanović 1-7) – Centurion 50 (Tošić 12, Ninković 10; Henderson 2-2, Van Renen 2-8) Pobeda Starog grada za 68 trčanja.

 

Previous PostNext Post